Ett känsligt ämne...

Många får en ängslig blick när man pratar om invandringen här i Sverige och vågar inte riktigt ta ställning eftersom det lätt kan anses lite rasistiskt, men ja vågar och tänker göra det. Sverige slår sig för bröstet och vill visa hela världen hur duktiga vi är på att ta hand om flyktingar från alla länder, här gör vi ingen skillnad om du är svart,vit,gul,brun,rosa. Du kan få vara vilken färg du vill och vi hälsar dig välkommen med öppna armar.

Men så enkelt är det inte, invandringspolitiken i vårat land är katastrofalt dålig. Se på alla förorter där kriminaliteten är sky hög och arbetslösheten är mycket större än övriga landet. Jag kan tycka att det är lite deras eget fel men samtidigt anser jag att våra politiker har misslyckats kapitalt med integreringen av flyktingar i samhället. Vad ska en flykting som kommer hit ta vägen? staten flyttar alla till samma ställe och hoppas på det bästa. Tänk er själva att som flykting komma hit och kan inte språket. De är mest tacksamma för att komma hit, så de säger inget och så är hela skiten igång. "Ghettona" växer och allt blir bara sämre, vi måste SLUTA ta in fler när vi inte kan ta hand om de som redan finns här. Många länder skulle kunna göra mycket mer och därmed sprida ut ansvaret på flera länder, det borde finnas i något EU-fördrag om hur många flyktingar man ska hjälpa per land grundat på befolkningsantalet.

Nu låter det som jag bara anser att det är politikernas fel men det är inte hel sanningen, det borde även finnas någon form av självbevarelsedrift hos de som kommer hit, vilja bygga upp något nytt, hjälpa till och få alla att fungera ihop. Men jag anar att många är nöjda med att bo vid sina landsbröder och håva in statliga pengar. Invandrare som lever på Soc och inte gör något för att förbättra situationen är väldigt lika de som går hemma med Akassa och njuter med minimala ansträngningar för att hitta arbeta. Det spelar ingen roll vart man kommer ifrån utan den symptomen finns hos många LATA människor. Eller så är de smarta och lärt sig uttnyttja systemet.

Det ända jag vet är egentligen att det inte funkar speciellt bra som det är, vid nästa val är jag rätt säker på att nationaldemokraterna kommer in i riksdagen och ansvaret för att det kommer ske ligger hos de politiker som styrt och satt oss i denna sitaution. Många människor ser endast det dåliga med invandring och anser att det är ungeför som att importera kolera. Jag anser att vi har fått otroligt mycket gott av invandring men vi har inte hanterat det på bästa sätt.

/MathiasGoes

/MathiasGoes

Kommentarer

A penny for your thoughts:

What´s your name, dog!:
Klicka i!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0