Är det problemet?

Nu ska man göra en insats för att minska självmorden då många har skett framför tåg. Det har tyvärr varit en del sådana tragiska händelser i Eskilstuna under några års tid och äntligen har man beslutat att göra något åt problemet.
Men kanske inte riktigt så som man hoppades. Det ska sättas upp kameror, bevakningsbolag ska anlitas och buskarna ska klippas för att ha bättre koll på självmordsbenägna människor. Är det tågens fel att folk tar livet av sig? Visst är det bra att dom försöker göra något för att stoppa tragedierna, men kom igen problemet ligger inte hur det ser ut vid järnvägarna.
De styrande borde snarare tänka lite längre och inse att större insatser med hjälp av kuratorer, utbildning av lärare och ta varningssignaler på allvar ger mycket bättre effekt än lite ändringar på järnvägarna. De kommer garanterat att bara hitta en annat ställe för att begå handlingen. Hur kan det bli sån inkompetens bland politiker och andra beslutsfattare. Det lär kosta en del att genomföra de nämnda förändringar och varför inte ta det och lägga på utbildning av lärare och anställa extra kuratorer istället. Skulle jag gjort och många andra.

/MathiasGoes

Kommentarer

A penny for your thoughts:

What´s your name, dog!:
Klicka i!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0