Mr.SlimVar nere på Carlings för en uppdatering av garderoben inför helgens mastodont festande, känns alltid extra roligt med något nytt och fräscht när det är partaj. Bad att få prova ett par jeans i strl 31/33 vilket givetvis inte fanns så tjejen tyckte jag skulle tränga ner mig i ett par 30:or, ja flinade lite och insåg att det går aldrig, har alltid varit en 31:a dock fanns det en mörkare tid då jag hade 33. Undrar ni hur det sluta? Jag köpte ett par 29/31:or, ja ni läste rätt ett par 29:or vet inte när jag började klättra nerför storleksstegen, vanligtvis så börjar man röra sig uppåt i min ålder. Sanningen är att jag har tagit bort upptill 80% av allt mjuktbröd,pasta,potatis samt dragit ner på en del skräpmat och godis i min kost och jag saknar det inte för en sekund, det har tydligen gett ett önskat resultat utan någon som helst fysisk träning eller hetsbantning.

/MathiasGoes - Slim

Min torsdag...i bilderGod morgon!Viktigt med munhygienFrukostmackan, missa och köpa Falu rågrut så det blev bara 1 mackaKul med bil på vinternSpår 10, R Kelly - Slow wind på högsta volymDax att stämpla inMorgon EspressonEtt av mina revirMorgon surfningOrdrar som ska skickasBara 7timmar och 50minuter kvarFrukostmackan med dagens Metro korsord, löser det nästan varje gångMina praktikanter, P1 & P2. De gör allt jag inte orkar göraSå alla runt omkring mig vet vem som bestämmer, hård men rättvis är mitt mantraTanten till vänster börja lägga sig i att jag tog deras hålade papper så jag var tvungen att ifrågasätta om det var hennes eller skanlogs papper, jag vannYtterligare ett av mina revir med personal som jobbar under mig =)Omstrukturerings möte pga av finanskrisenÄnnu en av mina praktikanter, Emma är riktigt duktigLeif som håller mitt humör uppe under dagarna, ca 2s efter bilden tagits la jag ner han och låste en halv nelson på LeffeÄntligen hemgångEn dusch hemma för att bli fräschPå väg till...Sylvia för en fika med Pappa,Eva,Johan och MagdalenaObservera att en fika med Nordins kl 16.45 innebär en och annan biraHemma hos familjen Lundick för middagLeker med sötaste söt StellaPå väg hem och pratar med PatoDet finns bara en tidning man som kille ska prenumenera på, KINGFilmtajm, The 40 year old virginGod natt

Det här kan vara ett av de meningslösaste inlägg jag någonsin producerat.

/MathiasGoes
I morgon

Kommer det bli en bildföljetong hur en vanlig torsdag kan se ut, från klockan ringer tills jag går och lägger mig. Publiceras någon minut innan jag går och lägger mig imorgon kväll ca 24:00.

/MathiasGoes

Hade jag varit...

en ölsort, så skulle jag vara Carlsberg Export


en rockstjärna, Pete Dorethy


en kvinna, Blake Livley


en bil, Smart cab


ett skomärke, Converse


en klädesigner, Filippa K


en homosexuell man, Carl Philip


ett djur, Puma


en mobil, SE W890i


en fotbollsstjärna, Stefan Schwarz


en färg, Blå


en film, Forrest Gump


en musikstil, House


en amerikansk president, John F Kennedy


en godissmak, Salmiak


/MathiasGoes

En kvinnas doftKan berör många av mina välutvecklade sinnen. En doft som man minns och kopplar samman med en oskuldfullt vacker kvinna. Någon man mött 1 gång i sitt liv, flera 100 gånger kanske. Jag blir lugn och mänsklig av en kvinnas doft. Har man tur så får man nyanser svepta förbi ens luktsinne under fantastiska stunder.

Flera gånger när jag gått in i trappen på väg till min lägenhet så har jag krockat med en doft som endast kan tillhöra en person med klass och underbar utstrålning. Doften är fantastisk och fyller mina sinnen med en behaglig känsla. Jag vet inte vem personen är, inte hur människan ser ut. Jag har bara en vacker doft att gå efter. Bilden ovan utstrålar det jag ser när jag känner den gudomliga doften med tidlös elegans för en vacker kvinna och med stil som får Anna Wintour se ut som en förbrukad trasdocka.

Vem tillhör doften?

/MathiasGoes

Inspired by

Varför inte, eller hur. Dessa ord har rumlat runt i huvudet på mig, dessa härligt bevingade ord myntades av min vän Pato och var lite som ett balsam och löste några knutar för mig. Varför inte. Kör, kör på tills du dör. Tänker inte ångra något senare i mitt liv som jag borde gjort tidigare.

Nyklippt av en mycket trevlig blivande frisör. Har fortfarande inte sett resultatet men hon var nöjd så jag är nöjd. Pato klättra från ett tovigt troll till en Cesare Prandelli look a like.


Cesare Prandelli
mannen myten legenden
The way it should be/MathiasGoes

VeckansVeckans filmtips: RocknRolla är en härligt actionfylld film med underbara karaktärer och sköna repliker. Om ni gillar Guy Ritchis tidigare filmer så lär ni inte känna att ni slösat bort 2timmar av erat liv efter denna. Känslan jag får efter ha sett rullen är att jag vill också vara en RocknRolla!

/MathiasGoes

Gruppen där DU kan förändra
Alla ni som sitter på Facebook hela dagarna vet hur sjukt många grupper man kan gå med i, det finns en grupp för alla.
Tänkte att man borde skapa en grupp som är tillägnad sig själv, sagt och gjort så blev det "A tribute to Mathias Nordin" och medlemsantalet är redan uppe i 63 medlemmar.
Otroligt kul måste ja säga, tack till alla som känner att jag gör skillnad.
Nu är det här bara en rolig grej utan värde men är förvånad av hur många som är med i gruppen jag inte har någon som helst kontakt med. Nu går inte jag runt och tror alla tycker jag är en gó gubbe. Jag tror många är med bara för att vara med, ni vet lite som nazisterna, det är nice att tillhöra något. Nu råkar det vara så att det är fan det bästa ni kunde gjort.
En anledning var att göra min blogg lite mer public och få in nya oerfarna mathiasgoes läsare, det har nog lyckats om jag kollar unika besökare.
Är dock lite orolig för att ni ska tro att jag består av ett stor ego med en tillhörande nödvändig kropp, det stämmer illa med verkligheten det borde ni som känner mig veta. Men visst jag är egoistisk med det går inte ut över mina vänner.

Cash finns

Är med i ett v75 bolag varje vecka och som vanligt rätta jag kupongen och såg att vi inte vunnit något.
Idag kom mamma förbi och lämnade 1600kr till mig och säger att det är från vinsten i helgen. Jag hade missat kolla ett lopp där våran spik var struken och ersatts med en häst från turordningen, den vann tydligen och 7rätt innebar ca 40000kr tji tjing. Nu är vi 23personer som ska dela på vinsterna men jag är glad för 1600pix ändå.

/MathiasGoes - 1600kr rikare

Lejonkulan

Eftersom jag är sekreterare i vår lokala fackklubb och inte är speciellt facklig så anser min chef att det är lämpligt att jag ska vara med på diverse personalmöten. Idag var en sån dag.
En kvinna i 60års åldern har inte riktigt gjort det hon ska och kunden har tappat förtroendet för henne och hur hon sköter driften. Det har påpekats för henne att det inte går att skylla ifrån sig och tro att det ska hjälpa.
Det ska sägas att den här kunden har varit riktigt strulig men nu efter mycket hårt arbete så har det fungerat riktigt tillfredsställande men så i December började det att regradera och gå allmänt åt helvetet tack vara kvinnan. I fredags hade hon ett möte med chefen och var inte så vänligt inställd till anklagelserna, idag följde vi upp samtalet och hon fick en riktigt skopa skit över sig. Det var jag, chefen och arbetsledaren och hon satt ensam i mitten.
Jag skulle vara där som ett stöd och för att chefen skulle bete sig korrekt men eftersom jag instämde på allt som sas så var jag knappast det stöd hon hade förväntat sig. Hon satt med tårar i ögonen och försökte söka min och arbetsledarens blick medans chefen virvlade med ordbajseri.
Kunde inte hjälpa känna en mycket liten sak som kallas medkänsla för henne men den stoppa jag undan och övertalade mig att hon fick vad hon förtjänade. Hon såg ut som en rädd liten valp som visste att nu har den hamnat helt åt helvetets fel.

Slutsats: Jag blev förvånad över mig själv när jag kände lite empati för den här människan. Trodde nämligen att jag saknade den genen hos mig.

/MathiasGoes

Storhandla

Jag har bott i min lägenhet i 1år 7mån och idag var första gången jag storhandla, affären för ändamålet var Willy´s. Självklart har jag storhandlat förrut men aldrig så länge jag bott i min crib. Det jag slås över är att jag blir rätt snål när det ska handlas hem, vanligtvis är jag långt ifrån snål men just när jag står där i affären med en tom kundvagn så blir jag en gniden jävel. Givetvis fyller jag vagnen med varor men bara sånt jag verkligen tycker är nödvändigt att ha hemma. När jag väl ha kommit hem och fyller tomrummet i kylen så är man sugen på att äta något gott som man äntligen har hemma, då infinner sig den gnidna jäveln åter, nu när man äntligen har mat hemma så vill jag spara den till något bättre tillfälle. Så nu har jag en halvfull kyl/frys men jag kan inte äta av det eftersom jag vill spara det.

Slutsats: Jag ska sluta med storhandlandet och fortsätta handla endast det jag vill äta för dagen då jag bor ca 100m från min egna ICA.

Äckligt

Igår var jag och besökte Shell för att stilla min hunger, valde med omsorg ut ett paket hönekaka som var hyfsat färska. Kommer fram till kassan när jag ser expediten dra en jätte host rakt i näven samt en efterföljade snörvl. Jag fryser till inom mig och hoppas inte hon ska ta i mitt goda bröd, visst fan lägger hon sina bakterielfyllde nävar på brödet. Visst är brödet inplastat men jag ska ta på påsen och komma i kontakt med alla hennes äckliga infektioner. Det bubblade inombords men av någon otroligt korkad anledning säger jag inte ett knyst. När jag kliver ut från Shell inser jag mitt misstag och ångrar att jag inte skällde ut henne efter noter.
När jag besöker en matbutik så antar jag att personalen blivit utbildad i personlig hygien men tydligen inte på Shell.

Ni får gärna vara sjuka men kom för fan inte nära mig om ni ska äckla er över min mat.

/MathiasGoes

Förstår ni nu

Kommer ni ihåg mitt inlägg om vad jag tänkte på när jag solade? Läste nyss den här artikeln i Expressen.

MathiasGoes

En gåva till mina läsare

Jag vill visa er mina läsare hur mycket jag uppskattar er och har ordnat så att jag får ta med 1person till VM-kvalet Sverige-Danmark 6juni på Råsunda. I paktet ingår Matchbiljett långsida á 570kr, tågresa ToR á 230kr samt en middag innan match på någon resturang i Stockholm á 250kr. Men jag vet inte vem jag ska ta med, ska det tävlas om upplevelsen? Lottas? Slicka mitt ass ;). Ja ni kanske har en bättre idé. Helt klart är det iaf att någon får följa med mig och 3st kollegor till en livsviktig VM-kval match. Dock vill jag utfärda en varning för mina kollegor, de är inte de roligaste man kan sitta bredvid men för hoppningsvis väger mitt sällskap upp det.

Nå hur ska vi göra för att få fram en lycklig jävel?

Som ni kanske minns vann Sverige bortamatchen tack vara en full dansk sedan Danmark hämtat upp en 3-0 underläge. Vi tackar Dansken som lyckades med bedriften./MathiasGoes

Veckans

Veckans skämt!

Har ni hört talas om en smart arab? förmodligen inte. Läs det baklänges så förstår ni varför.

/MathiasGoes

LängtarSitter och spanar in fräscha kläder man ska inhandla inför våren och jag fylls av en känsla jag inte känt på ett tag, en varm och behaglig känsla, ni vet en sån där känsla man aldrig vill ska försvinna från en och falla i glömska. Man önskar att det gick och lägga den på burk och alltid ha nära till just den känslan.

Snart är våren här

/MathiasGoes

I like it a lot

Har tidigare skrivit ett inlägg om läckra högklackade skor och det var riktat till mina kvinnliga läsare, nu är det dags att avhandla mina favoriter.

De här skorna är de snyggaste och mest tidslösa skor man kan skaffa sig som kille. Jag pratar naturligtvis om CONVERSE helst Chuck Taylor modellen.

På Converse hemsida så kan man skapa sina egna ögonstenar och givetvis har jag gjort det, den ända nackdelen är att när man designar sina egna pjucks så går det tyvärr inte att skicka utan för USA´s gränser men jag har tagit tag i problemet och påpekat hur olämpligt det är via mejl till deras kundtjänst, de lovade att de håller på att ta tag i problemet och hoppas de ska lösa det(Tydligen något strul med att betala med kreditkort till USA)

Eller så känner jag någon snäll människa i USA som får ta och beställa till sig själv och sen skicka till mig.

Tack Mari!


Här är mina egna darlingsHär kommer mina blivande.
Texten ni ser vid nedra delen av foten är mitt namn(Flashigt!)


/MathiasGoes - Converse freak!Kort på kort

Om man nu gillar hur man ser ut så varför inte ha sig själv på bankkortet?/MathiasGoesAvtrubbad

Har internets totala överlägsenhet gjort oss vanliga människor immuna mot hemskheter? Klart som fan det har. Nätet är överfullt av sjuka klipp och bilder på saker jag inte ens vågar skriva. Jag lever i en tro att vi som belägrar jorden är fan de sjukaste varelsena som finns. Det är svårt att dra en gräns för vilka som är sjukast, de som gör klippen eller de som tittar nyfiket på dessa. Jag undrar om det alltid har varit en sjuk värld vi lever i och tack vare internet så har de sjuka lyckats nå ut till den stora massan av "vanligt" folk.
Är helt övertygad om att internets påverkan på oss människor är fruktansvärt stor, kolla bara på alla modebloggar, sexsidor och diverse andra djupt gömda intressen som kommit upp till ytan och kan beskådas av allmänheten. Om jag går in på det sexuella planet så får man ändå vara lite tacksam för porrindustrin som lyckats hitta nya vägar för oss att vandra, är övertygad om att det ibland är positivt för både män och kvinnor att det finns porr som vågar tänja på gränserna och låter oss annars så försiktiga människor att testa något nytt. Nu får ni inte misstolka mig och tro att jag hyllar de sjuka sakerna utan de som får en att göra något nytt och oprövat. Det är alldels för tabu med sex i Sverige och vi behöver en injektion av lite annorlunda för att förstå att det är ok att njuta av annat än missionären. Tyvärr består nätet av 95% ointressant material men resterande 5% är både lärorikt och underhållande. Jag undrar hur det kommer se ut om 10år, är vi alla sadister med fetisher som får Josef Fritz eskapader se ut som en Disneyrulle.

/MathiasGoes

Pippilotta rullgardina

/MathiasGoes - is bored


I feel u Glans/MathiasGoes

Gott&blandat

Tillbaka efter en helg fylld av norrlandslugn pga av usel ekonomi för dagen. Lite bira & fotboll har min efterlängtade helg inneburit. Har jag blivit smartare? gladare? vet vad jag vill? nej tyvärr är på samma ruta som jag var kl 16.00 i fredags. Jag är rätt trött på mig själv ibland, orkar inte leta efter ting i mitt liv.

Helgens lärdomar: Är fortfarande lycklig singel och har inga som helst planer på att ändra det. Finns ingen som kan få mig kärlekskrank, kanske om Blake Livley eller Anne Hathaway gled förbi då skulle jag ta mig en ordentlig funderare men jag kan inte lova tjejerna något. Jag är ett för stort EGO för att fungera tillfredsställande i ett långt förhållande, just nu är det så. Ser bara alla fördelar med att vara själv nu, visst saknar jag någon att mysa med ibland men det väger inte på långa vägar upp för hur skönt jag tycker det är att vara helt själv. Ransakade mig själv och har väldigt svårt att se mig med någon hela livet, jag är 99% säker på att mitt liv kommer bestå av olika förhållande under perioder av mitt liv men inget som kommer hålla för evigt, ni kanske tycker att det är tragiskt men jag är väldigt nöjd med det. Sen är det klart att ingen vet hur framtiden ser ut men enligt mina egna profetior så blir det som jag tror.

Har börjat tänka lite på barn och vet faktiskt inte om det är så viktigt för mig. Nu säger jag inte att jag inte ska skaffa mig några men just nu känns det låååångt ifrån att det skulle hända. Har mycket svårt att se mig själv med någon från Eskilstuna.

Min mycket goda vän Pato har turen att jobba på Eskilstunas största dagstidning som även har en stuga i Lindvallen, vi bokar v.16 sen skiter vi i de som inte vill följa med! Capish?!?! Tänk dig en snöig bergstopp, brädan nyslipad, kinderna är rosenröda, solen värmer våra glada ansikten, glider till toppstugan och beställer en kall bira. Livet är vackert som en tavla ibland.

Kanske en fika i veckan M & G?


I början på mars öppnar stadens fräschaste biljard&grillbar, har tjyvkikat på lokalen och det blir så jäkla nice. Önskar all lycka till er!  Passar på att boka en soffa direkt.

Fotbollsmässigt så har helgen varit som den brukar när topplagen Milan, Man Utd, Chelsea och Real Madrid har sån tur att man undrar om det inte finns några mer fingrar med i spelet än spelarnas. Arsenal vann rättvist och visade sin klass trots skador på nyckelspelare.


Årets sto, årets 4:a åring, årets vinnare av stochampionatet och stoderbyt har varit hos veterinären och åtgärdats och förhoppningsvis börjar sin resa mot stjärnorna inom en snar framtid.

Kan rekommendera THE WRESTLER med Mickey Rourke, en tragisk historia med ambitiösa skådespelare. Helt klart värd sina nomineringar i olika galor.

/MathiasGoes

A tribute

Till alla er kvinnor som klär era fötter med klackar högre en Empire state buliding. Var i affären idag och såg en kvinna som stod bredvid mig vid kassorna och såg hur vackra hennes skor var. Utan skorna var hon en 3:a men tack vare en par riktigt läckra skor steg hon snabbt till en stark 5:a. Då insåg hur mycket jag verkligen gillar skor, så jag förstår er som aldrig kan sluta med eran skomani, snälla fortsätt med det och sätt ribban för hur en kvinna i Eskilstuna ska sko sig.

Tror nästan jag har en fetish för kvinnliga skor, rätt sko på rätt tjej är lika beundransvärt som Mona Lisa. Kombinationen av fräscha skor och en vacker kvinna är oslagbar. Det finns en uppsjö av fantastiska skor till er tjejer och jag är fruktansvärt tacksam för era uppoffringar som krävs för att gå runt i klackar. Jag hoppas ni tänker fortsätta med att pryda era fossingar med exotiska skor. Jag älskar alla former av kvinnliga skor bara det finns en riktigt hög klack, det är nog det sexigaste en kvinna kan klä sig i.

Fredags njutning!/MathiasGoes

Lika som bär

Enligt vissa av mina vänner är det här en kopia av mig när jag är alkoholpåverkad./MathiasGoes

Läsvärt

Spana in Stephan Mendel-Enk´s kolumn om varför träning är bluff, garanterat läsvärt för er som lovar er själva att börja träna.

Klicka här

/MathiasGoes

V-tecknet

När vi ska fångas på diverse kort så finns det en gemensam nämnare för många av oss, nämligen V-tecknet. Det görs i tid och otid och det finns alltid något kort under kvällen där någon gör det. Vet inte om det beror på osäkerheten för att bara vara en själv på bilden eller om det känns lite coolt att göra något med händerna.
Det här syndromet är en av få saker som hela världen har gemensamt, alla gör det någon gång under sin livstid. Det kanske bara är naturligt att slänga upp fingrarna i en V-formad position, men jag tror ändå att det är lite osäkerheten som gör att man känner sig lite tryggare när handen även får vara med på bilden.

Lite fakta om v-tecknet

Tecknet härstammer från andra världskriget och uppfanns av den engelska premiärministern Winston Churchill, i syfte att visualisera ordet "victory". Churchills alltid positiva framtoning med stor cigarr, leende och v-tecken, var med till att ingjuta ett hopp och en tro på seger hos engelsmännen.

Senare har tecknet använts av olika fredsrörelser över hela världen som ett uttryck för "peace"

Ett perfekt utformat v-tecken/MathiasGoes


Det var på tiden

Såg att Prison Break ska läggas ner, det är lite vemodigt efterom jag anser att säsong 1-2 är det bästa som producerats för tv och sen att jag vägrade se de efterföljande spelar ingen roll. Tänk om de hade lagt ner serien efter de 2 första, vilken serie att minnas. Istället så körde de över hela skiten med skräp för att suga ut det sista av hajpen runt Scofield.

/MathiasGoes

Jag - 20090114

Jag vet vad jag flyr ifrån men inte vad jag söker

Jag är en sökare har jag lärt mig på senare år, känner mig aldrig riktig nöjd med min situation utan jag letar hela tiden nya vägar att vandra. Har levt stora delar av mitt liv med tron att gräset alltid är grönare på andra sidan. Har dock lärt mig att så inte alltid är fallet men ibland har det varit min sanning.

Jag står inför ett vägval i mitt liv, antingen börja studera i höst eller så stannar jag kvar på jobbet och troligt får ta över en ny kund med ca 15personer under mig. Det är svårt eftersom studerandet är osäkert och nya kunden är kanske inte det jag vill syssla med. Jag känner att vad jag än väljer så kommer jag äntligen kunna slappna av lite och sluta fundera på min framtid.
Jag kanske kan jobba mig uppåt eller så utbildar jag mig till något större. Det här är det krångligaste beslut som jag tagit eftersom jag ändå blir 28år i sommar och det börjar bli dags att utforma mitt liv som vuxen. Allt jag egentligen vet är att jag inte trivs så som det är nu. Jag behöver en förändring men vet inte åt vilket håll jag ska vända mig, facit kommer jag aldrig kunna fundera fram utan det blir magkänslan som får avgöra.

Socialt är mitt liv på toppen just nu, jag har börjat umgås med fler än mina närmaste vänner och det behöver jag. Har alltid tyckt om att ha många olika sorters människor runt omkring mig och det påverkar mig enbart positivt.

Mina vänner! ingen nämd ingen glömd

Rickard&Annika, Brorsan, Pato&Frida, Pero&Carro, Goran, Ivan, Henke, Josko, Anna, Lundickarna(Mari&George&Stella), Jonas, Grabbarna i hockeyligan, Ogi, Majkan, Bora

Som ni ser har jag ett jäkla lyxliv socialt nu fattas bara resterande pusselbitar i livet.

/MathiasGoes

Veckans

Veckans recept

SKALDJURSGRYTA MED SAFFRAN

4portioner
1/2 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
3 palsternacker
6 tomater
2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
2dl torrt vin
400g blåmusslor
400g laxfilé utan skinn
100g rensade räkor
1dl créme fraiche

Tillagning
1.Skala lök,vitlök,morot och palsternacka. Skär rödlöken i klyftor. Hacka vitlöken, skär morot och palsternacka i stavar. Tvätta blåmusslorna

2.Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en matberedare. Tillsätt salt om sambal. Mixa

3. Hetta upp olivolja i en stor sekkastrull. Fräs ök,vitlök,morötter och palsternackan några sekunder. Tillsätt vin och tomatmixet. Låt småkoka i 5 minuter

4.Skär laxen i breda skivor. Lägg musslorna och lax ovanpå grönsakerna. Lägg på lock och ångkoka i cirka 7minuter.

5.Tillsätt räkor och lägg upp. Toppa med en klick créme fraiche.

OBS! Hitta receptet i metro och ser nu att lappen jag klippte ut så har de glömt pricken över i´t, när ska man ha i saffranet? De har även missat det i ingrediens listan.

Ps. Har haft det här receptet på min anslagstavla i flera månader men inte gjort det än så om någon vill uppleva denna kulinariska härlighet så står jag gärna för varorna bara jag inte behöver njuta själv.

/MathiasGoes

Är det så konstigt?Läser i Expressen att Guantanamo fångar återgår till terroraktiviteter efter de blivit släppta från fängelset. Klart som fan gör de det, först blir de förmodligen falskt anklagade för terrorist brott och blir oskyldigt fängslade i några år under orättvisa förhållanden och sen när de har blivit tillräckligt förnedrade och knäckte så släpps de. Klart de vill hämnas på stormakten USA när de har krossat dessa människors liv. Vilken människa som helst skulle vilja få upprättelse efter något så fruktansvärt som de blivit utsatta för.
Nu verkar det inte gå att komma åt USA på ett lagligt sätt så det är självklart de förbrödrar sig med olika organisationer som uppkommit enbart pga av USA´s tro att de äger världen och kan göra vad de vill i den. Jag ser inte dessa människor som terrorister med uppsåt att döda oskyldiga utan människor som vill ha upprättelse och hämd för de terroristbrott USA har utsatt alla dessa oskyldiga i världen för.
USA är världens terrorister och vi ska vara glada för att vi varken har olja eller är ett muslimskt land, då hade vi förmodligen blivit kallade för terrorister när vi endast ville försvara vårat land eller våran tro.

/MathiasGoes

Känn det

"Känn det" gör mig väldigt glad, det är sällan jag blir lycklig genom att se andra människor bli lyckliga över händelser i deras liv men idag blev jag det. Jag hoppas verkligen att i September så blir Ulriks dröm sann. Sientelo är ämnad för de större utmaningar i en hästs liv. Det kan bli en fantastisk Derbydag om några månader.

/MathiasGoes

Shit happens

Jag har varit lite inaktiv här på bloggen men under tiden innan jag kommer igång igen får ni ett smakprov på hur man parkerar en truck på skanlog.

Obs! det var faktiskt inte jag/MathiasGoes

Sånt jag tänker på

Var och solade nyss och det brukar vara en stund av njutning och humör upphöjande men idag så sprang mina tankar iväg åt ett helt annat håll.
Där låg jag i godan ro och drömde mig bort till miljonvinster och lyxliv på Franska sydkusten när det smällde lite i dörren in till rummet, vanligtvis så tittar man till och ser att det verkligen inte kom in någon men idag höll jag mig och intalade mig själv att det absolut inte kommit in någon.
Efter en stund så började mina tankar vandra iväg, tänk om det var någon som kom in, en riktigt sjuk människa som ville skada mig. Tänk om den här personen var en förrymd psykpatient och ville klippa av mig snoppen.
Så fortsatte tankarna och jag började spinna vidare hur det skulle kännas och vad jobbigt det skulle bli med en avklippt snopp, säkerligen skulle den kunna sys på igen men efter en stunds undran kom jag ihåg någon scen från bobitts(Han som fick snorren avklippt av frun) p-rulle och den var fan inte vacker.
Och till slut så bestämde jag mig för att titta till så det inte hade kommit in någon, gissar att hela tankeförloppet pågick under ca 3-4min av min soltid.

Att följa tankar är som att följa en blind man, vet aldrig vart man hamnar.

/MathiasGoes

2008 i lite bilder

/MathiasGoes

So fresh

Nå kära läsare vad tycker ni om den nya designen av bloggen, bra eller anus?

Målet var att göra den mer stilren och behaglig för ögat.

Skriv gärna vad ni tycker, kanske ni har några tips för att göra den ännu mer fulländad.

Jag är väldigt nöjd iaf.

/MathiasGoes

Colgate smileKolla in mina tänder! Nu ska jag säga att det är en engångsföretelse att de ser ut så där. Har rätt vita tänder men vet inte vad som hänt på bilden. Tur man har en sån bra vän som Pato, sekunden efter bilden togs så slickade han bort det bruna, ni ser att han redan är på väg med tungan. Det är en riktig vän!

/MathiasGoes

I morgon

Ska jag göra om lite här, lite uppfräschning behövs och det kommer jag ägna min torsdagskväll åt.

/MathiasGoes

Världens bästa musikland

Och så vinner EMD "Årets låt" med Jennie bla bla bla. Jag skäms över hur ni har röstat. Jag kan inte så mycket om musik, har ingen speciell smak men nog fan vet jag att EMD inte gjort årets låt. Sverige är ett otroligt musikaliskt land med flera världsartister och så lyckas vi med konststycket att ära EMD för deras skräp produktion. Eller så har jag missat att Sverige består av 8,5 miljoner tjejer med ett helt eget kontantkort påfyllt av en mor med en dröm om att få dela säng med BSB en varm julidag efter en värdelös spelning på Ullevi. De övriga 500.000 människorna består av intelligent folk med sinne för smak, som du och jag.

Kort och gott, jag är besviken.

SKANDAL, SKANDAL, DOMAR SKANDAL!!!

/MathiasGoes

Allt började 14okt -08

Då skrev jag mitt första inlägg och sen dess har det blivit 138st och snittet ligger på 1,6 inlägg om dagen, rätt nöjd med den siffran. Har ca 30 unika besökare per dag, kan bli bättre men ändå rätt nöjd att så många vill ta sig tid att läsa det jag skriver. Rekordet för unika besökare är 46st och det är inte otippat pga av debaclet under julafton/juldagen.

Kanske borde skriva lite mer om intriger och bullshit, sånt snask verkar ni läsare vilja vila era trötta ögon på. Men det händer fan inte tillräckligt i mitt liv just nu som skulle kunna göra det intressant. Men jag lovar! det kommer präntas ner allt smaskigt som kan mynnas ut i ett evigt skvaller älskande Eskilstuna.

Om inte det funkar få jag börja råljuga ihop historier och diverse löst folk.

/MathiasGoes

Det är ett jobb

Läste en krönikör som tyckte att man borde vara rätt nöjd med sitt jobb, han listade även några avskräckande jobb som exempel.

Min favorit var nog jobbet som "before guy/women" ni vet den som är med i alla reklamer för t ex fettsugning, hårtransplantation och silicon bröst. Förstå vad nedvärderande att synas för miljoner med människor som ett avskräckande exempel på hur man INTE ska se ut. Självkänslan måste vara lika med noll hos de personerna eller så är de otroligt starka i sig själva att det inte bekommer de det minsta, jag har inte bestämt mig för vilket än.

Så ni som går arbetslösa och suktar efter ett arbete, det finns hopp det gäller bara att vidga sina vyer.

/MathiasGoes

Lite nytt

Tänkte börja med något nytt här i bloggen, nämligen en "Veckans" det kan vara tips, ordspråk, lärdomar och lite annat som kan passa in. En jävla blandning blir det iaf.


Veckans ordlek(från Skiftinge)

Säg köpa,se,stol,tio på engelska

Vad blir det?

/MathiasGoes

Tider jag gråter

Jag gråter mycket sällan,  jag tycker absolut inte att det är macho men jag berörs inte av så mycket. Jag skulle vilja gråta mer eftersom det är skönt att verkligen få ur sig det sista av sorgen. Dock finns det något som alltid berör mig och då kommer det ibland fram lite tårar, nej det är inte när de visar Afrikas lidande, krig i olika former. Det är när årets sportkrönika kommer ut, sitter här och kollar in SVT´s sportårskrönika och fan vad jag berörs av dessa människor som lyckats med ibland helt omöjliga uppgifter och vänder det till seger. Kan verkligen känna pulsen från dessa prestationer och på så vis kommer det åt mig. Sportprestationer är vackra och oförglömliga, de kommer för alltid finnas i historieböckerna och där med bli ödödliga.

Sportanekdot med sann glädje och riktiga tårar

Jag minns Sveriges möte med Rumänien under VM-94 och man slets mellan hopp och förtvivlan, när Kenneth Andersson gör det omöjliga, en sen kvittering och ett så jävla skönt mål. Jag ställer mig upp från soffan och får inte ur mig ett enda ord, det är bara tårar som rinner ner för mina kinder, äkta glädjetårar.

/MathiasGoes

En nyttig sida

Kolla in kriminellt.com för senaste nytt om dömda sexualbrottslingar.

/MathiasGoes

En bildÄrligt stulen från 1000apor.se

/MathiasGoes

Nostalgisk

Det är ett varmt ord som får mig att tänka på hur roligt jag haft det under mitt liv. Ångrar väldigt få saker, någon illa vald mening, kanske något situation som jag vill få ogjord men det mesta är jag glad för. Nostalgi är ett vackert ord jag använder för något fint som hänt i mitt liv. Om man låter ordet rulla runt i munnen så känns det bra, alla har något att bli nostalgiska för. Ett extra varmt minne om någon härlig händelse som betyder väldigt mycket för en själv. Det är synd man inte alltid kommer ihåg allt bra som hänt en. Jag blir iaf varm när jag hör ordet nostalgi, kan vara det bästa ord vi har i svenska språket.

Tack alla för de nostalgiska stunder jag haft tillsammans med er!

/MathiasGoes

Plötsligt händer det

Såg en film för över 1år sen och missade halva men tyckte att den var så sjukt skön att jag sen dess har försökt hitta rullen utan framgång. Jag har letat under stenar, över stockar tll och med på nätet. Men igår varr vi hemma hos A&R och då dyker en av skådisarna upp på tv och då nämner P&F filmens namn och äntligen hade jag funnit my precious!. Ska spara den till något skönt tillfälle när man behöver en riktigt bra film.

Filmens namn: Napoleon Dynamite

Se den!

/MathiasGoes

Några vänners tankar

Eddie: Hur många bollar gick det igår?

Tyson; Palla att gå till jobbet idag mé!

/MathiasGoes

För er som behöver det!


En KRAM!/MathiasGoes

En e-såpa

Det händer saker här i Eskilstuna som kan liknas några avsnitt från Glamour. Vissa är verkligen upprörda över varandras tilltag under kommentarer och det eskalerar mer än ett vulkanutbrott. Tråkigt men intressant att det kan födas så mycket hat under så kort tid. Känns som mathiasgoes.blogg.se har blivt en plats där ord kastas likt en strumpa i en torktumlare. Ni som väljer att kasta skit utan att våga skriva era namn ser jag som människor som inte vill bli tagna på allvar, stå för vad ni tycker om varandra och Eskilstuna.

Känner inget hat mot någon i Eskilstuna, tycker bara illa om vissa människor och ingen av dem har jag i min närhet.

Alla ni som hatar allt och alla, kan vi inte ha ett partaj hos mig och se vart det leder? Kanske vänner för livet efter det ;)

Har haft funderingar på att jag måste godkänna alla inlägg men det känns inte som att jag ska vara någon Gudfader och bestämma vad som ska publiceras.

Den som myntade Peace&Love and Understanding har aldrig varit i Etown.

Måste säga att det är lite konstigt med detta totala flöde av meningslös energi mot varandra.

/MathiasGoes

Idiotas

Hur fan kan de lägga Victorias Secret och Parlamentet 10-års jubileum på samma tid. Det är sjukligt!

/MathiasGoes

Ett nytt år

Nu är jag tillbaka efter nyårsfirande i Copenhagen och ser att även om inte jag varit aktiv här så finns det andra som lägger ner mycket energi på kommentarer, både på gott och ont tyvärr.

Nyåret i Köpenhamn var mycket trevligt och jag skulle inte kunna valt ett bättre sällskap en mina 2 musketörs vänner. Det var skratt, Tuborg, livsfarliga fyverkerishower och sjukt många 7-Elevens. Staden påminner lite om Stockholm dock smutsigare. Något som fascinerade mig var den andra värld som verkade existera bakom T-centralen, det var som Twilightzone. När man klev ut på andra sidan så spred sig en annorlunda lukt och man verkligen kände hur otryggheten kom krypande sakta uppför nacken. Människorna var av andra klassens medborgare, sprutnarkomaner, langare, horer, barnfamiljer och kostymfolk. Det var en salig blandning av olika etniska tillhörigheter och porrbutiker låg väg i väg med hippa skoaffärer. En sjuk värld var det och jag är mycket glad över att vi inte ens har något som kan liknas vid den misären.

Hade tänkt att avsluta året med en nyårskrönika men jag nöjer mig med att beskriva året som gått med följande ord:
 
Mycket kärlek, mycket bråk, mycket avslutat, mycket nytt

2009 kan bli det bästa året hittills i mitt liv om det blir som jag tänkt mig.

Använder glasögon fast jag verkligen inte behöver det, mest för att det är snyggt. Kan tycka att det är lite knäppt att använda något som man inte behöver, man åker inte runt i en rullstol om man inte måste.

Hälsningar till Tyson och Eddie!

Lite bilder från Köpenhamn
/MathiasGoesRSS 2.0