Vi gillar olika bara ibland?

Varför känns den kampanjen så svensk? Varför måste vi svenskar alltid vara så "rätt", det är vi själva som tagit oss dit vi är idag. Många glömmer att vi lever i en demokrati och 5.7% av SVENSKA folket anser att SD ska vara i riksdagen, spelar ingen roll hur mycket vi visar att vi absolut inte är främlingsfientliga här i underbara Sverige. Jag är helt emot SD men varför inte bara borra ner huvudet och jobba stenhårt för att det inte händer igen. Känns meningslöst att driva en kampanj nu när nästa val är om 4år, nyheter är en färskvara! Nästa val kommer bli väldigt intressant, betydligt mer än det vi nyss såg.

Jag gillar alla manifestationer, de känns äkta och framgångsrika, man måste anstränga sig lite för att visa sin åsikt. Men den här kampanjen kommer glömmas bort om några veckor och kvällstidningarna får hitta något nytt. Hur svårt är det att klicka några gånger och vips är man en stark SD motståndare.

Vad är det för meningslös bild som man uppmanas att klistra in i sin profilbild. Blir man en aktiv motståndare av rasism när man gör det? Trodde att man redan var en motståndare i sitt sätt att vägra behandla människor olika. Det är bra att man visar sin åsikt på något sätt men det är väldigt sent nu. Känns bara så svenskt att nu i efterhand visa vart man står. Vart var alla dessa motståndare innan valet, det var rätt uppenbart att de skulle komma in riksdagen. Var ni ute och demonstrera, visade ni hur starka åsikter ni har eller vänta ni på det enkla sättet, klistra in en hand med text i eran profilbild?

Behandlar alla varandra som jämlika? Gör ni det? Tänker ni aldrig en elak tanke om en Zigenare i en affär? Aldrig uttryckt er nedsättande om det som händer i Rosengård, vinklar ni inte det som att det är vissa etniska gruppers fel? Är vi verkligen det vi försöker bevisa nu med "Vi gillar olika" kampanjen?

Jag ogillar SD eftersom de verkar vara ett gäng idioter, de verkar inte ha några vettiga människor i sitt parti. Lite som en gäng trailertrash personer som vill visa vad de tycker. Jag ogillar de eftersom jag tror att de är betydligt mer fientliga än vad de försöker ge sken av.

Samtidigt måste jag erkänna att de kanske har några förslag man ska titta närmare på, t ex språktest för att bli svensk medborgare, för mig är det ofattbart att vi inte har det redan. Vi ska verkligen se över om vi ska ta in den mängd människor vi gör eftersom vi bevisligen inte har kapacitet för att integrera de i samhället. Vi måste våga ställa krav på de som kommer hit. Bara för man ställer krav är man inte främlingsfientlig.


/MathiasGoes - kravlöst är meningslöst

Ibiza

Nyss hemkommen från några underbara dagar i Ibiza. Konstigt att det inte finns flyg från Sverige till ön. Det är absolut inte som en fylleresa till Kos, Magaluf eller Ayia Napa. Det är mer vuxet och alla är där för den sjukt underbara musiken på några av de största klubbarna i världen. De flesta av de största DJ´s är där och underhåller med musik i absolut världsklass. Sen är Ibiza väldigt vackert, långa vita stränder och en underbar stad att strosa i.


/MathiasGoes


The Expendables

Kan en film få -5 i betyg så ska den ha det. Hur ser Sly ut? Har han en gummimask på sig? Mäktigt moment när Bruce, Arnold och Sylvester är i samma rum. Hur många bomber sätter de fast i slutet? Typ 50st var och varje är stor som ett äpple, tänk er att springa runt med 50 äpplen i famnen och samtidigt placera ut bomber, inte illa för gamla gubbar. Mikey Rourke ska spela någon djup gammal vidrig gubbe, vann inte han en Oscar? Hur då?

/MathiasGoes - Värdshistoriens absolut sämsta film.

Stopp och belägg...

Är det inte tid för att göra något åt Sveriges invandringspolitik? Som vi alla vet är det ett stort misslyckande. Vet inte vem man ska kasta skorna på för det men Sossarna lär ligga bra till. Det är dags att stoppa/minska intaget ett tag för att försöka få någon balans i det hela. Vill vi ha laglösa områden där ingen går säker?

Jag är stolt över att Sverige har varit ett förgrundsland till att hjälpa flyktingar som varit förföljda och trakasserade av sina stater. Jag har massvis med vänner med utländsk härkomst och tycker att de förtjänar allt som vi har att erbjuda i Sverige lika mycket som en infödd. Vet ni varför? För att de gör rätt för sig, de har tagit åt sig våran kultur, visat respekt för landet och hjälpt till att göra Sverige intressantare.

Många anser nog att SD har rätt vettiga åsikter vad det gäller invandringen men jag är rätt övertygad om det bara är en dimridå för att dölja sin riktiga åsikter. De har många vackra ord över hur det borde gått till och vad som är lösningen men innerst inne så är det bara bullshit för att vinna röster och hamna i riksdagen. Hoppas verkligen att de inte når över 4% men tror tyvärr det är möjligt eftersom en del av befolkningen börjar tröttna på scenarion likt Rosengård.

Är själv en invandrare idag dock så har jag inte behövt fly för mina politiska eller religösa åsikter. Jag skulle aldrig komma på tanken att förkasta den engelska kulturen och språket. Min priotering just nu är att bli så engelsk jag kan utan att bli engelsk. Jag förväntar mig inte att de ska ändra på sig utan det är jag som får anpassa mig.Snart dags att rösta, hoppas ni väljer att göra eran röst hörd! Vad jag röstar på? Enkelt, Moderaterna. Deras förändringar i försäkringskassan och Akassan har inte varit de bästa men samtidigt är jag innerligt trött på de som håvar bidrag medans vi andra betalar 1/3 av våran lön för att alla ska ha det så bra som möjligt.

Det sticker i ögonen över att se hur de som byggt Sverige (pensionärerna) får knappt mat på bordet när det ligger så jävla många egoistiska svin i soffor land och rike runt och öppnar bidragskuvert efter bidragskuvert. Hjälp de som behöver inte de som lärt sig uttnyttja systemet. Se bara på fallet med han som fuskat till sig miljonbelopp genom att fejka handikapp. Är det så enkelt så får vi nästan skylla oss själva.


/MathiasGoes - skulle kunna skriva kilometerspalter om det här ämnet...

RSS 2.0