Vi gräver våran egen grav

Jag är övertygad om att vi skapar våran egen undergång med hjälp av teknik och media, många tror att den kommer ske genom en meteorit, växthuseffekten eller någon religös farsot. Varje dag kan man läsa om nya sätt att få cancer, nyupptäckta resistenta bakterier och nya sjukdomar. All denna mediabevakning och utmålande av hur farligt allting är skapar givetvis en oro hos många människor.

Om några år kommer vi knappt att våga gå utanför dörren, risken för att drabbas av en sjukdom kommer vara för stor.
Vi skrämmer upp oss själva till en nivå vi aldrig kunnat förutspå, vi är redan rätt otrygga som det är med terrorist hot och klimatförändringar, krydda det med sjukdomar så sitter vi snart alla i ett eget inrett skyddsrum dock med en bredbandsuppkoppling som är ljusår snabbare än den vi har idag.

All kontakt kommer ske virtuellt, vi slipper träffa människor som kan bära på livsfarliga sjukdomar. Förhoppningsvis kommer inte jag eller ni leva när det här inträffar men känner sorg för våra barnbarn som endast kommer skapa närhet genom en konstgjord värld. Det är då vi dör som människor, redan nu är vi på väg mot det med stor hjälp av alla communities som byggs upp i fotspåren av internet. Visst är internet förmodligen det bästa som hänt oss men många har börjat leva sina liv efter något som kan försvinna imorgon. Jag vill röra, se och känna närhet till människor och det kommer alltid att saknas i den fejkade värld som byggs upp.

/MathiasGoes - Tackar ja till en kram

Kommentarer
Postat av: Maja

Köper inte detdär för fem öre. Jag tycker om att tro att människor värdesätter varandras sällskap tillräckligt mycket för att aldrig självmant och medvetet prioritera bort det.

2009-02-19 @ 19:39:00
URL: http://savic.blogg.se/
Postat av: Mathias

Klart man hoppas på det, men utvecklingen av tekniken går inte åt det hållet. Se på hur alla barn väljer att spela xbox istället för att träffas och leka. Snart kan vi sköta det mesta hemifrån. Man kommer förmodligen aldrig prioritera bort kontakten helt men den har minskat sen internet och tv-spel kom.

2009-02-20 @ 09:59:07

A penny for your thoughts:

What´s your name, dog!:
Klicka i!

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0