Pensionen

Ser att Markus Näslund lägger grillorna på hyllan. SVT sport visar ett kort inslag om det och ställer flera frågor om varför, hur, kanske igen? Mackan försöker svara så gott det går och verkar själv inte ha riktigt koll på vad livet innebär nu.

Jag undrar om någon annan får den behandlingen när de går i pension. Vid pensionsavgångar på mitt jobb bjuds det lite tårta och de får en present med tillhörande blomma. Kanske även något som alla kollegor samlat ihop till. Tycker alla som går i pension är värda några minuter i rampljuset för att berätta om sina planer nu när arbetslivet har tagit slut.

/MathiasGoes - flyttar till ett varmt land när det är dags


My BFF

Har råkat se Paris Hiltons new BFF 2 ggr och det är fan ett av de elakaste program jag sett. Inget som någonsin har gjorts för tv är ens i närheten av det här. Hur kan man låta sig utsättas sig själv för ren förnedringstv. Inte ofta jag reagerar på ett program men det är väl mycket  skräptv, sjukt att kunna hitta några människor som vill utsätta sig för det här.

Jag tror att det är fake, måste tro det eftersom jag inte kan förstå hur någon är villig att sälja sin själ i tv. Paris är förmodligen djävulens täckmantel när han vandrar på jorden.

/MathiasGoes

Tack

Mari!  Äntligen får jag ett lika fint armband som dig!

/MathiasGoes - nitar&läder

Jag har inte dött

Jag har bara inte bloggat, haft en grym helg vid Eskilstunas snyggaste pool. Livet kan ibland vara så gott med hjälp av de minsta ting. Helgen var underbar och den bestod av slappande vid en pool, lite basket, mat och det bästa sällskapet. Önskar alla mina dagar såg ut så.

Har ingen semester i år och jag börjar få ångest över det, blir avundsjuk på alla som ska hit och dit och marinera sig i sol. Vill verkligen till Visby, Sveriges absolut bästa stad. Det är inte mycket jag älskar men Visby är helt outstanding.

Mitt MC-kort går utmärkt, har uppkörning imorgon. Allt känns stabilt men kanske drabbas av scenskräck när det är dags. De sista lektionerna har gått mycket bra och förhoppningsvis får jag en inteckning till på körkortet.

Torsdag-Måndag denna vecka är all semester jag får under sommaren, de kommer tillbringas på Hotel Tylösand, lyssnandes till Gessle, ögon som lutar sig emot bedårande vyer, coronas går åt likt en flaska vatten i öknen. Det kommer bli härligt. Jag är en soldyrkare, jag blir glad och snygg av en dag på stranden. Har ni sett hur mycket snyggare man blir med en härlig gyllene bränna och ett solblekt hår? Jag har sett det och det är fräscht, så jäkla fräscht. Inte undra på att man blir lite kärare i människor under sommaren, alla blir så snygga.


/MathiasGoes - lite lyckligare idag, lite snyggare efter helgen


Skratta eller gråta

Hur är det möjligt att Berlusconi kan vara så mäktig när han levererar groda efter groda. Är mannen idiotin personifierad?

Han senaste kommentar om de påstådda escortflickorna han ska ha använt är något för historieböckerna.

Berlusconi - Jag har aldrig förstått vad nöjet skulle vara utan njutningen av erövringen

Jag trodde Bush var pajasen av kommentarer men det här är fan inte sant, förstår att Italien är ett jäkla U-land.

/MathiasGoes

Tvättstugan

Alla vet hur mycket ilska bland grannar en tvättstuga kan ställa till med. Själv har jag aldrig haft problem med det utan mest tyckt att arga lappar är fruktansvärt roliga att beskåda.

Nu i dagarna så kom det upp en arg lapp mot lägenhet nr 004, tydligen hade den personen tvättat en lördag kl 23, förstår ni vilken hemsk människa det måste vara!

Eftersom jag är lagd åt det provokativa hållet så bestämde jag mig för att svara på lappen. Jag älskar ironi och provokation, har förmodligen varit någon sorts humorbesläktad rebell i ett annat liv. Tänk er en bildskön James Dean muterad med komikern Magnus Betnér, där har ni mig.

Arga lappenMin lappMin VS Arga/MathiasGoes

Jag bryr mig

Har upptäckt att jag börjar bli en humanist, börjat bry mig om andra som jag inte gjort förrut. Nu pratar jag om människor som betyder väldigt lite för mig, personer jag kanske träffar för första gången. Vet inte hur det kommer sig.

Hänt ett flertal gånger att under ett samtal så stannar jag upp och känner att jag bryr mig om vad den här personen säger till mig, jag lyssnar och försöker förstå. Givetvis så gör jag det alltid med mina vänner men nu även människor som jag inte har någon relation till.

Har alltid trott att jag skiter i andra men det kanske har med åldern att göra, mognar likt ett plommon i augusti. Empati har jag haft väldigt svårt att ta till mig, det har inte funnits där förrut tills nu. Har fortfarande svårt att ta till mig vissa känslor när jag ser ett repotage om svält och krig men även där så håller jag på att förändras. Tycker själv att det är bra, kanske blir jag en bättre person av det. Kanske är jag den nya Ghandi? Nu ska vi inte ta det på för mycket allvar, det är bra helt enkelt.

/MathiasGoes - lite bättre

Fiske

Några imponerande bilder från gårdagen.
/MathiasGoes - A good dayBullen&jag

Tog Bullis på lite cruisin idag. Ingen gör sig så bra i min bil som hon./MathiasGoes


Hört i matkön

Kassörska 1 - Malin, vad är det för nr på den här varan?
Kassörska 2 - Jag vet inte, vad är det för något?
Kassörska 1 - Vet inte riktigt
Kassörska 2 - Är det inte en gurka?
Kassörska 1 - Nää, det är nog en sån här Suzuki

Varan var en Zucchini...Och allt klarna varför hon jobbar där.

/MathiasGoes

Bara fel

Hade fått uppdraget att öppna och låsa på lagret åt några polacker som bygger ställage. Kl 7 skulle jag vara där, kl 9 anlände en mycket sliten Mathias. Jag skulle larma av och så visade det sig att någon har flyttat larmdosan utan att nämna det för mig, 10min senare anländer Securitas. Så i veckan kommer det en faktura på 1500kr till jobbet och så missade polackerna 2 byggtimmar. Har en känsla av att jag inte är så poppis på måndag.

Självklart hade jag ställt alarmet på telefon men av någon konstig anledning så fungerade inte det som sig bör. En telefon har en livslängd på max 1år innan den börjar strula, min är 1 1/2år så det är dags för en ny. Min lur stänger av sig då och då och jag har varit beredd på att något liknande skulle hända, men idag fick det inte hända men det brydde sig inte luren om.

/MathiasGoes

Fiske

Är nyss hemkommen ifrån en tur på hjälmaren, fisket var en liten besvikelse pga av ett oväntat väderomslag. Tyvärr tog soppan slut så vi fick ro i 30min för att nå land. Filmen längst ner är rätt cool, ser ut som man åker i Amazonas på en flod. Till alla djurvänner så tillämpar vi Catch & Release så fiskarna får leva vidare.

/MathiasGoes

Ja glömde

tvätten igår, kom på det vid kl 24.00. Tur att man vet om sina brister och bokar sista tiden så att man kan glömma.

/MathiasGoes

Sommarnöje

Har köpt en båt tillsammans med brorsan och Rickard, känns som vi kommer ha många härliga timmar på sjön i sommar. Det kommer bli några rofyllda stunder, blå blå stunder. För er som inte har fiskat så kan jag varmt rekommendera det, lite som att linda in själen i bomull och bara vara. Kanske är det vågornas kluckande, det tysta landskapet eller den vackra naturen, man mår bra helt enkelt.

/MathiasGoes - Skepp&Hoj

Kommer inte ihåg

Är en vanlig kommentar från min sida, har ett väldigt dåligt minne och jag lider med mig själv när jag inte minns viktiga händelser. Min arbetsdag innehåller tyvärr väldigt många "kom ihåg" som jag givetvis glömmer bort. Det har resulterat i gods som ej anlänt i tid, arga kunder osv. Jag brukar skylla på att mejlen har strulat men det funkar tyvärr inte alltid.

Jag har börjat lägga upp en ny taktik för att minnas allt, mina händer har blivit mina små post it lappar, efter en dag så skulle man tro att jag var en blåbärstjuv. Det oroar mig lite eftersom bläck inte kan vara så hälsosamt har jag inbildat mig. Men fan vad jag börjar få grepp om min arbetsdag. Använder även min telefons anteckningsfunktion som man sedan kan lägga som bakgrund, ett mycket effektivt sätt för att minnas.

Ni kanske tror att det ligger ett stort ointresse hos mig för att komma ihåg saker och händelser men så är inte fallet, jag har ett kasst minne bara och ibland känns det jobbigt när jag inte kommer ihåg det jag borde minnas och vet att även andra kan uppleva det som irriterande. Tyvärr kan jag inte minnas allt med hjälp av bläck och telefon, har redan mitt namn intatuerat så jag alltid ska minnas vem jag är, skulle se underligt ut med en kropp full av minnesanteckningar.

/Mathias???

Maskrosor


Visste ni att under några årtionden så har evolutionen gjort så att maskrosor lärt sig att undvika gräsklippare. De växer närmare marken och lägger sig ned när klipparen kommer. Otroligt men sant.

/MathiasGoes - facts of life

Landslaget

Hur kan man låta Kimpan lira igen? Han är inte bra och lär inte bli bättre med fler landskamper. Får ändå skämmas över att jag stog först i kön för att få in Kim som ordinarie. Måste ändå hylla förbundskaptenen lite när han vågar satsa på rätt nya namn i första 11:an, ett roligt initiativ av vår kära tråkbäck.

Synd att vi kanske inte alltid är så bra som vi tror och hoppas på. Ser man krasst på det hela så har vi 1 världsstjärna och resten är medelmåttor i små klubbar sett med Europamått, så vi kanske inte är bättre än resultaten visar. Dags att sluta drömma, men man vill så gärna få vara stolt över någon sorts fotboll från Sverige.

/MathiasGoes - besviken

Eskilstuna

Kanske inte är så tokigt en måndag som denna.
En brygga, ett kastspö och skönt sällskap gör även vardagen njutfull./MathiasGoes

Sverige - Danmark

Som ni redan vet gick det åt helvete! Om ni minns min tävling så var det Rickard som vann efter en Fifa09 turnering, tydligen ska han ha ett pris för att spela drömfotboll. Han har aldrig vunnit men när det var matchbiljetter på spel så skärpte han till sig likt en tjockis som spänner livremmen.

Lite bilder
/MathiasGoes

Hållplats - Svista del2

Det som hände under lördagen kommer givetvis inte försvinna ut i perferin. En person har varit i kontakt med Polischefen i Eskilstuna för att ta upp detta. Enligt han så hade han hört talas om ärendet. Tjejen som blev påhoppad har försökt att anmäla händelsen men fick tillsvars att det inte går att anmäla?!?!? Rätt sjukt. Jag håller på att jaga namn och bild så ska jag hänga ut han så jävla hårt i min blogg och hoppas fler gör likadant. Sådana svin ska inte få gå på våra gator och göra mer brott än vad vissa kriminella gör.

Det är otäckt hur polisen kommer undan med så mycket när vissa för böter för minsta lilla. Jävlas man med staten så kan man räkna med nada rättvisa. Det går inte att komma åt dem. Det värsta är hur mycket de håller varandra om ryggen, det är i princip omöjligt att komma åt orättvisa behandlingar gjorde av polisen. I en rättegång så är en polismans ord minst dubbelt så starkt, det är väl inte rättvist och demokratiskt. Poliser har visat ett flertal gånger på hur skyddar varandra när ett åtal har väckts emot dem. Man kan jämföra vissa poliser med att vara en laglig kriminell.

Nu vet jag att Eskilstunas gator även patrulleras av väldigt duktiga och vettiga poliser, vilken jag är otroligt tacksam för men sluta förfan att hålla varandra om ryggen. En polis ska vara ett föredöme för övriga invånare, inte bygga upp oro och hat. Efter den här händelsen så har jag börja insett hur det kan ha gått till i Rosengård. Man ska nog inte bara skylla på ungdomarna där utan se över hur polisen har uppträtt. Efter ett evigt förtryck så exploderar man och skapar ett helvete för att få rättvisa.

Blir man illa behandlad av en civil så kan man ta det, men när det är en polis som är ett svin så har iaf jag väldigt svårt att tolerera det. Tyvärr är det bara jag som kommer bli straffad för det. En polis ska tåla en del skit, de ska vara de mest psykiskt starka och antivålds propagerare. Hur jävla lätt kan polisskolan vara när dessa idioter lyckats slinka igenom.

Tydligen har de antagna till polisskolan lägst IQ av alla högskolestudenter, känns tryggt att veta om några år så är det mycket värre.

/MathiasGoes 

Hållplats - Svista

Igår så hände det något mycket märkligt, vet fortfarande inte om det är lagligt. Jag var på väg hem från Nybron när jag ser en polis attackera en tjejkompis, polisen drar, sliter och skriker åt henne. Hon hade viftat med ett paraply, tydligen inte OK i Eskilstuna. Givetvis kan man inte acceptera det, så jag kliver fram och hamnar i en hetsig ordväxling med en polisman. Det slutar med att han säger åt mig att jag inte får visa mig på torget för då skulle det hända något. Jag accepterar det och går därifrån, sätter mig vid busshållplatsen utanför Ming och pratar i telefon, när jag avslutat samtalet tar jag 2 steg emot torget, då flyger polisen på mig, han börjar skrika och slita i mig. Jag är lugn och sansad eftersom jag vet att mitt MC-lämpa kan ryka om jag hamnar i fyllecell. Jag ber om ursäkt och säger att jag mer en gärna går åt andra hållet, det duger inte åt polismannen, så han tillkallar en bil med 2st polisaspiranter och slänger in mig i bilen. Jag frågar ena aspiranten om det är OK att göra så här, han tittar skamset och säger att det inte är han som bestämmer. Väl i bilen på väg ut mot Ekängen så pratar idioten i radion och säger han håller på med en avhysning av en full och bråkig person, jag vänder mig emot ena aspiranten och ifrågasätter beskrivningen av mig, han tittar ner i knät och skakar lite lätt på huvudet och säger nej men det är inte jag som bestämmer. När vi nått resans mål som visade sig vara Svista vid H&M-lagret så vänder han sig om och säger att det här är min ändhållplats. Jag klev ut ur bilen och började gå hemåt, blev upplockad av en taxi vid Djurgården. Jag har aldrig varit så förbannad i mitt liv, en snutjävel som beter sig så fruktansvärt illa är inte OK. Jag vet att jag förmodligen har förtjänat den här behandligen någon gång i mitt liv men igår var jag lika oskyldig som Snövit. Vilket jävla sätt, hur fan ska man behandla polisen när de behandlar en som skit.

För många snutar har valt fel yrke, de är rena idioter! Inte alla men tillräckligt många för att skapa en dålig bild av polisen.

Fick höra att det här polisbefälet är den grinigaste och elakaste människa som gått i ett par skor, synd att han valde ett serviceyrke. Du kanske ska vika tvätt vid ett fängelse istället.

Akta er för en man i 40års åldern, rätt kort(förmodligen längdkomplex), mörkhårig, lite George Cloney skägg och sur som en lidlpåse full av citroner.

/MathiasGoes - skoskav

Tävlingen var nästan avgjord

Jag och grabbarna kom överrens att Gurra skulle få gå med mig på Sverige-Danmark, han är den som är mest värd att få följa med. Han ger alltid allt av sig själv till andra, ställer alltid upp, har aldrig svikit någon och en av de få som fortfarande håller på Milan. Han är så jäkla värd att få gå men tyvärr tackade han under mycket tänkade nej till att följa med. Jag förstår han, 3 studenter skulle firas plus hela släkten skulle vara på plats. Det är lugnt Gurra det kommer fler matcher och då ska du med! Så nu lär det bli lottning om priset. Vi får hylla dig ordentligt i helgen istället.

Gurra!
Mannen-Myten-Legenden


Sen ska jag snacka lite med Wenger om vi inte kan skänka Adebayor till er
FORZA MILAN!


Ja vi är röde ja vi är vite/MathiasGoes - Botso

Hockeyligan @ ELITLOPPET

Så här bra kan det vara, 100% glädjeStort tack
MarcusTheE

/MathiasGoes

Tillbaka

Helgen har satt sina spår, har lidit av ångest och är fortfarande inte helt återställd. Men det var extremt roligt. ELITLOPPET är en folkfest utan konkurrans, endast VM-kvalet mellan Sverige-Danmark lär bli samma klass i år Självklart besöker jag Norra stå för att uppleva det live.

Kul att det händer lite i Eskilstuna till helgen, men vem fan drar hit kungen? Låt Eskilstunas bästa sportpersonligheter glida runt glassandes med häst och vagn.

Har insett att när garderoberna är proppfulla så är det ett gott tecken på att det är dags för en större lägenhet. Ska försöka hitta en nice bostadsrätt på söder till hösten.

Är det något jag är duktig på så är det att bränna cash, 1 vecka efter lön så var det tomt på kontot. Synd att inte fler gör som jag, då hade vi aldrig haft en finanskris. Vill tillägga att pengarna har spenderats på kläder och upplevelser så jag är fruktansvärt nöjd ändå. Det flyter alltid in mer deg i framtiden som tur är.

Nu på söndag kommer årets blivande fyraåring ut till kval, det ryktas om ett monster mellan skaklerna, nåja iaf som jag ser det. ÄNTLIGEN har fått en ny betydelse, efter 1 1/2 års skadeproblem så börjar det närma sig första start.

Från helgen/MathiasGoes

RSS 2.0